söndag 6 juli 2014

LÄSKANDE SOMMAR

Grapefrukt i klyftor är enklaste och godaste törstsläckaren i goa sommarvärmen som nu drar över vårt land. Lätt att stoppa ner en frukt i väskan/korgen på väg ut. Den är otroligt nyttig, tänk bara på att kolla med din läkare om du äter någon hjärt-blodtrycksmedicinkan. Tillsammans med vissa mediciner fungerar den inte.Jag tycker också att grapefrukt är bra avslutning på en måltid…suget efter sött försvinner.
Nu finns i butikerna egyptiska ekologiska apelsiner som är söta och jättegoda. När vi bjöd barnen på Sofiero på dem igår blev det rusning efter just dessa godbitar. Ser lite tråkiga ut utanpå men dom har gömt allt det goda innuti frukten. Tips: som lördagsgodis…eller måndagsgodis.
Jo vi älskar svenska bär och äter massor av ekologiska hallon från Fruemöllan och letar bra jordgubbar…hoppas det händer lite mera i svenskutomhus-produktion mot ekologiska varianter vartefter. Odlar själv bådadera, även vita smultron, men egenproduktionen skördas på ett nafs av fyra yra barnbarn. Läskig sommarkram på Er alla! En blandning av söta clementiner och jordgubbar med lite citron-risp på(obs eko-citron) och till detta en klick turkisk youghurt!!!!!

Inga kommentarer: