söndag 17 augusti 2014

ETT SLUT ÄR STARTEN PÅ NÅGOT NYTT

Nu avrundar vi 'Sommar med citrus'-utställningen på Sofiero. Citrusträden har trivts, växt och satt nya frukter. Det har ju nästan varit som på Sicilien, hemlandet, denna fantastiska sommar. Jag har njutit av goda stunder bland det gröna, suttit ner en stund och pratat med besökare från olika platser. Från Japan, från Brasilien och de flesta naturligtvis från Sverige och Danmark. Det har tagits mycket foto av besökarna tillsammans med färgstarka citrusfrukter. Sååå glad jag är att ha fått genomföra det här projektet. Citrufrukter, citrusträd och citrusprodukter är ju mitt favoritområde. Jag har jobbat med fruktimport och haft trädgårdsbutik och är nu inne i en period av växande intresse att förmedla bra produkter att äta inom detta område. Det kommer mera...
Teamarbete är oslagbart då 1+1 blir 3! Bland alla som bidragit till den levande och friskt gröna utställningen vill jag speciellt tacka några personer: Först trädgårdsmästare Sara på Sofiero. Från första stund har du haft din vårdande hand över citrusträden...med lite fasa i blicken första veckan...men allt eftersom sommaren har fortskridit har du blivit kompis med citrusträden. Dom och jag buggar och tackar för att just du med dina gröna fingrar funnits där. Tack även till Er andra på Sofiero som på ett eller annat sätt bidragit till det fina resultatet.
En inspiratör har Lotte Möller varit, genom att hon för 14 år sedan gjorde en citrus-utställning på samma ställe, men då med en kulturhistorisk infallsvinkel. Tänk att vi fick träffas i förra veckan i Lottes trolska trädgård i Lund. Ett första härligt möte där vindarna blåste åt samma håll..... Nu återstår trädgårdsfesten. I orangeriet kommer citronerna att dansa ut och marmelader att njutas. Hugade plantköpare kan köpa utställningsträd med hem och vi ska framför allt ha en härlig sluthelg tillsammans med alla citrusälskare. Har lyssnat på Sofiero-chef Annika och förstår att det blir en häftig och innehållsrik trädgårdsfest...så kom och bli lite hänförda så här i slutet av århundradets sommar. /Grönkram till alla.

Inga kommentarer: