måndag 29 september 2014

LIVETS MAGI

Blomsterlökarnas förlovade tid är här. Som många av er andra har jag en stor passion för blomsterlökar. Det är något magiskt över dem och man kan faktiskt säga att de rymmer ett helt liv, var och en. Uppgrävd på en åker i Holland och nu nyplanterad i Laröd i skånsk mjuk mossa.
Varje år importerar citron & timjan paper-white lökar från Holland. En gammeldags tarzett som är alldeles vit. Så skir och vacker som en blomma kan bli. Det går bra att låta lökarna ligga som prydnad på ett vackert fat tills man vill "driva dem". Sättes sedan i mossa, grus eller jord och vattnas lätt. Löken förstår då snabbt att "nu är min tid kommen". På ca tre-fyra veckor i rumsvärme kommer den gröna stängel att växa upp och börja blomma. Står gärna lite svalare om den ska hålla länge.
Så nu finns dessa Paper-White-lökar att köpa i citron&timjans webbutik! Vi kommer också att ha en öppethusdag här i vårt växthus i Laröd, då du kan komma och inspireras och handla ur hela vårt sortiment. Återkommer med datum. Höstkram.

Inga kommentarer: