söndag 21 september 2014

TOMATKÄRLEK

Uti Kvistoft, utanför Vallåkra, finns en växthusodling som sedan "urminnes tider" haft en passion för odling, mat och nära relationer till kunderna. Vi är ju i SVENSKA SÖDERN och detta påminner om vad jag matmässigt och smakmässigt upplevt i Italienska södern. Odlingen av främst tomater är en PASSION och i år har man dessutom vunnit utmärkelsen för årets mest smakfulla tomat.
'TOMATENS HUS' valde tidigt att sälja sina produkter direkt till traktens kunder och numera kommer man långväga för att få del av Sveries smakfullaste tomater. Sorten Svea är den delikata vinnaren...känn doften direkt ur bilden nedan...
Numera tillverkas egna matprodukter med tomat, paprika och chili som grund. Allt från egenodlade grönsaker. MATHANTVERK kallar jag detta. Att TOMATER kan smaka så ljuvligt...
Rosta halverade småtomater lätt i ugnen (125 gr 75 min)med lite salt och olivolja. Ta ut och servera med några droppar vällagrad vinäger....ljuvliga smaker.
Tomatens hus har i år öppet till mitten av oktober...men det kommer nya år och nya tomatskördar...har ni möjlighet att besöka denna pärla så kommer ni dessutom att mötas av de underbara dofterna av bagarens nybakade bröd. Jag är lyrisk!! GODA Tomater åt er alla.

Inga kommentarer: