måndag 23 februari 2015

PALMA I VITT

Nu blir det dagligen en Cafe con leche ute i solen, och gärna på Maritimo under palmerna. Den för mej vanliga rastlösheten och "måste göra" känslan är faktiskt nertonad. Kanske för att det bara är en begränsad period kvar av vår övervintring i Palma. Tids nog är vi hemma i Skåne igen. Alla beställningar för citron&timjans sortiment är klara och produkterna rullar in i mitten på mars. Vi fortsätter på temat GOTT FRÅN SÖDERN och kommer från 21/3 att finnas med på Oxhallen i Helsingborg.
Flanera är ett lite främmande begrepp. Kanske för att det inte passar in i våra bråttom-liv. Men det är just vad vi har gjort mycket under perioden här. Titta på alla vackra hus och dörrar och ta in människor liv här. Det är en underskattad sysselsättning eller så har jag en viss mättnad på att bli matad med upplevelser och vill söka egna stigar. Vem bodde innanför de här dörrarna på St.Magi innan gatan blev omnämnd som trendig. I den undre har det säkert inte varit så lätt.
Busstrafiken är väldigt väl utvecklad på ön och vi nyttjar den gärna. Igår blev det en busstur till Soller genom ett hisnande vackert landskap med många blommande Mandel-lundar. Dock finns det en oro för återväxten då 90% av träden är mer än 50år gamla och nyplanteringen ringa. Mandel är ju en av de produkter som jag säljer. Ljuvligt goda och nyttiga.
På Mallorca är det stora väder/temperaturskillnader. Medan det är vår i bergen bland mandelblommen, kunde vi se snön ligga på högre bergsmassiv...och Mallorcanytt beskriver det som snörikast sedan 80-talet. Det märker man dock inte något av i Palma där vi idag har sommar med 20 grader i skuggan.
Att bo en del av året i en annan miljö och i ett mildare klimat har varit gott för oss o vår hälsa. Är det någon som är intresserad av mera information kring livet en vinter i Palma går det bra att skriva till / birgit.n.andersson@gmail.com / så berättar jag gärna mera. Jag berättar även för grupper och då utökat med provsmakning av mina produkter från GOTT FRÅN SÖDERN. Palma-kram till Er alla.

Inga kommentarer: